In mijn werk neem ik de toeschouwer mee naar plaatsen waar onbeperkt dagdromen nog mogelijk is. Via een uitgebreide symbolische beeldtaal verbind ik mijn ensceneringen met de esthetiek van de modefotografie.

Mijn beelden bestaan telkens uit verschillende nauwkeurig opgebouwde lagen die hun geheimen traag prijsgeven. De kracht van het beeld ligt in de subtiliteit van de boodschap. Een tegenstelling die wat moeite van de toeschouwer vereist die ervoor kan kiezen om enkel naar de esthetiek van het beeld te kijken of ook dieper kan graven en zo tot een eigen verhaal kan komen.

Een wezenlijk onderdeel van mijn werk zijn de zelfportretten waarbij ik mijn eigen lichaam als object gebruik in functie van het beeld. Een heel louterend en intiem proces dat ik ook probeer toe te passen wanneer ik met andere modellen werk. Omdat vertrouwen tijdens het maken van de beelden heel belangrijk is, kies ik er vrijwel altijd voor om met mensen uit mijn eigen omgeving te werken.

Mijn werk ligt in de lijn van de rijke traditie waarin fotografie en cinema nog echte ambachten waren. De moderne montagemogelijkheden in de fotografie zijn niet aan mij besteed waardoor het steeds weer een uitdaging is om zelf mijn decors te bouwen, geschikte locaties te zoeken en passende attributen en kledij te vinden. Deze enscenering van de beelden vormt voor mij een heel belangrijk proces dat voorafgaat aan het fotograferen. Minstens even belangrijk is de humor in mijn werk omdat deze voor de nodige zelfrelativering zorgt.

Maar boven alles staat voor mij vooral het plezier van het creëren centraal.

Veerle Frissen

°1984

woont en werkt in Brussel